Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Secureanu, fost manager al Spitalului „Malaxa”, condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare / Decizia nu este definitivă

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 14 aprilie 2022

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului „Nicolae Malaxa” din București, a fost condamnat, joi, 14 aprilie, la 5 ani și 10 luni de închisoare, într-un dosar în care a fost acuzat de procurorii anticorupție de 5 infracțiuni de abuz în serviciu. Decizia Tribunalului București nu este definitivă.

Aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 10 luni închisoare (pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care se adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, adică un spor de 1/3 din : 3 ani+2 ani şi 9 luni+2 ani şi 9 luni, adică un spor de 2 ani şi 10 luni închisoare)”, se arată în decizia în primă instanță dată de judecătorii Tribunalului București.

Instanța i-a confiscat fostului manager al Spitalului „Nicolae Malaxa” din București 5 terenuri din județul Mureș, cu o suprafață totală de 30.300 de metri pătrați, un apartament de 46 de metri pătrați din Târgoviște, alte 2 terenuri din județul Dâmbovița, un apartament cu 2 camere din Onești, un imobil de 201 de metri pătrați din București și un alt teren de 41 de metri pătrați din Capitală.

Context

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București, a fost trimis în judecată, în septembrie 2020, într-un dosar în care este acuzat de procurorii DNA de cinci infracțiuni de abuz în serviciu.

Acesta ar fi plătit, între 2009 și 2016, suma de 648.193 de lei, din banii instituției pe care o conducea, pentru anumite operațiuni ce vizau achiziția de produse și servicii destinate spitalului, care, în realitate, nu s-au întâmplat, susțin procurorii DNA.

De asemenea, Secureanu ar mai fi achiziționat bunuri la un preț de șase ori mai mare decât cel normal de achiziție.

Sursă foto: b365.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/florin-secureanu-fost-manager-al-spitalului-malaxa-condamnat-la-5-ani-si-10-luni-de-inchisoare-decizia-nu-este-definitiva/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW