Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Infrastructura de transport a României, folosită pentru exporturile de cereale ale Ucrainei

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 11 aprilie 2022

România își va pune la dispoziție infrastructura rutieră, feroviară și portuară pentru a facilita exporturile de cereale din Ucraina, este concluzia întâlnirii de luni, 11 aprilie, dintre premierul Nicolae Ciucă și comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

„Cei doi oficiali au agreat o cooperare strânsă pentru facilitarea transportului de mărfuri din Ucraina și Republica Moldova prin utilizarea infrastructurii rutiere, feroviare și portuare pentru a fi realizate exporturile de cereale din Ucraina, conform contractelor existente, dată fiind importanța acestora inclusiv din perspectiva securității alimentare a unor state terțe, precum cele din Africa”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Totodată, premierul României a evidențiat sprijinul civililor și al autorităților române în asigurarea serviciilor gratuite de transport pentru ajutorarea refugiaților, iar comisarul european a arătat că toate eforturile României sunt remarcate și apreciate la Bruxelles.

În ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de transport din România, ambii oficiali au subliniat importanța ei, având în vedere contribuția semnificativă a acestui sector la o redresare accelerată a economiei.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reafirmat angajamentul ferm al Guvernului privind investițiile în dezvoltarea infrastructurii naționale de transport. A exprimat aprecieri pentru inițiativa lansată de comisarul Vălean privind constituirea unui grup de lucru dedicat identificării de soluții pentru creșterea absorbției fondurilor europene de către România în ceea ce privește proiectele de infrastructură de transport”, mai specifică sursa citată.

Pe agendă s-a aflat și planul UE pentru neutralitatea climatică.

„Prim-ministrul României a subliniat că atingerea obiectivelor de decarbonare în sectorul transporturilor este o sarcină tot mai complexă într-un sector afectat de multiple crize și care ar trebui să poată crește pentru a avea capacitatea de finanțare a tranziției ecologice.”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW