Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Elena Udrea, reținută pentru 72 de ore în Bulgaria. Posibilitatea arestării preventive pe termen nelimitat, discutată de instanță

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 8 aprilie 2022

Elena Udrea a fost reținută vineri, 8 aprilie, pentru 72 de ore de autoritățile bulgare, în baza unui mandat emis de procurori, a anunțat purtătorul de cuvânt al Parchetului General din țara vecină, citat de agenția BTA. În acest timp, se va judeca moțiunea prin care anchetatorii au cerut ca fostul ministru să fie arestat preventiv pe termen nelimitat.

Anunțul a fost făcut de Siika Mileva, purtătorul de cuvânt al Parchetului General din Bulgaria, în cadrul unui briefing de presă susținut vineri.

Cererea de arest preventiv se va judeca la o instanță din Blagoevgrad, din sud-vestul Bulgariei. Judecătorii sunt așteptați să decidă dacă o vor extrăda pe Elena Udrea în România sau dacă ea însăși trebuie să ceară transferul, potrivit agenției bulgare de știri.

Vineri dimineață, Ministerul bulgar de Interne informa că fostul ministru a fost reținut pentru 24 de ore în țara vecină.

Pe 7 aprilie (…) am primit o solicitare urgentă de asistență din partea autorităților din România, pentru a localiza o mașină pe teritoriul țării. Potrivit informațiilor, era vizat un cetățean român, condamnat la 6 ani de închisoare pentru corupție”, potrivit comunicatului transmis vineri, la ora 7:29, de Ministerul bulgar de Interne.

Autoritățile bulgare susțin că au acționat imediat și au încercat să elimine posibilitățile ca Elena Udrea să părăsească Bulgaria sau să se ascundă în țara vecină.

În timpul acțiunilor efectuate, vehiculul (n.r. în care se afla Elena Udrea), a fost depistat în aria de responsabilitate a BCCP-Kulata, iar autoritățile române competente au fost notificate imediat. A fost primit un mandat european de arestare pe numele cetățeanului român”, potrivit sursei citate.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, dar a încercat să scape de condamnare, fugind prin Bulgaria, înainte de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

A fost prinsă de autoritățile bulgare la Vama Kulata, în timp ce încerca să intre în Grecia.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Predoiu, ministrul justiției: Elena Udrea este în custodia autorităţilor bulgare care o vor prezenta instanţei

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/elena-udrea-retinuta-pentru-72-de-ore-in-bulgaria-posibilitatea-arestarii-preventive-pe-termen-nelimitat-discutata-de-instanta/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/elena-udrea-retinuta-pentru-72-de-ore-in-bulgaria-posibilitatea-arestarii-preventive-pe-termen-nelimitat-discutata-de-instanta/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/elena-udrea-retinuta-pentru-72-de-ore-in-bulgaria-posibilitatea-arestarii-preventive-pe-termen-nelimitat-discutata-de-instanta/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW