Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu, ministrul justiției: Elena Udrea este în custodia autorităţilor bulgare care o vor prezenta instanţei

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 8 aprilie 2022

Fostul ministru al dezvoltării Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare, se află în custodia autorităților bulgare, care o vor prezenta instanței în vederea aplicării mandatului european de arestare, a transmis vineri, 8 aprilie, ministrul justiției, Cătălin Predoiu, într-o intervenție la RTV.

„Pe de altă parte, în acest moment suntem într-o procedură de predare în sensul că mandatul a fost deja comunicat autorităţilor bulgare de către Poliţia Română. Din ce informaţii avem, doamna Udrea este în custodia autorităţilor bulgare care o vor prezenta instanţei bulgare, şi care în mod firesc va face aplicarea mandatului european”, a declarat Cătălin Predoiu.

Ministerul Justiției nu are competențe în acest caz

Oficialul a ținut să precizeze că, având în vedere că fostul ministru a fost reținut într-un stat al Uniunii Europene, Ministerul Justiției nu are atribuții pentru îndeplinirea mandatului de arestare, această procedură fiind desfășurată de instanțele de judecată.

„Această procedură între două state membre ale Uniunii Europene se desfăşoară de la instanţă la instanţă fără implicarea Ministerului Justiţiei. Ministerul Justiţiei poate sprijini la cerere, cele două instanţe cu informaţii date sau orice alt tip de sprijin de ordin legislativ în sens de informare şi punere la dispoziţie de documente. Deci nu este implicat în această procedură. Procedura se desfăşoară repet, de la instanţă la instanţă”, a explicat Cătălin Predoiu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW