Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a alocat mai multe fonduri pentru Programul „Anghel Salingy”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2022

Guvernul a aprobat miercuri, 6 aprilie, majorarea de la 50 miliarde lei la 65,5 miliarde lei bugetul programului „Anghel Salingy”, așa-numitul „PNDL 3”.

„10 miliarde vor fi destinați pentru construcția și modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde pentru extinderea rețelei de gaze”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, în debutul ședinței de Guvern.

Programul „Anghel Salingy”, cel care a reprezentat picătura care a pus capăt alianței dintre PNL și USR, prevede alocarea de fonduri către autoritățile locale, în perioada 2021 – 2028, pentru lucrări de drumuri și rețele de utilități (alimentare cu apă, canalizare, distribuție de gaze naturale).

Autoritățile locale cer Guvernului mai mult de jumătate din veniturile României

Potrivit Ordonanței de urgență, Ministerul Dezvoltării a primit 7.368 de cereri de finanțare, din partea a 3149 unități administrativ-teritoriale (din totalul de 3228 de UAT-uri din țară), inclusiv un număr de 33 asociații de dezvoltare intercomunitară, însumând o valoare totală solicitată de la bugetul de stat de peste 130 miliarde lei, în condițiile în care veniturile totale la bugetul de stat pentru anul 2022 sunt estimate la 216 miliarde lei.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW