Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Francisc Tobă, exclus din Comisia de apărare din Camera Deputaților, după întâlnirea cu ambasadorul rus

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 aprilie 2022

Deputatul Francisc Tobă a fost exclus marți, 5 aprilie, din Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, după ce a participat, alături de alți trei parlamentari, la o discuție cu Ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, potrivit deputatului PNL Sorin Moldovan.

„I-am cerut demisia domnului Tobă din cadrul comisiei, însă cum aceasta nu s-a materializat, a fost inițiat un proiect de hotărâre prin care Plenul Camerei Deputaților a decis astăzi, prin vot, excluderea sa din comisie”, a scris deputatul PNL, pe Facebook.

Sorin Moldovan susține că nu ne putem permite ca persoane care ar putea avea acces la cele mai sensibile informații „să facă jocurile celor care agresează și comit crime de război în Ucraina”.

Context

O delegație formată din parlamentarii Diana Șoșoacă, Dumitru Coarnă, Mihai Lasca, Francisc Tobă a participat miercuri, 30 martie, la o întâlnire cu ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin.

Diana Șoșoacă, Mihai Lasca și Francisc Tobă au intrat în Parlament pe listele AUR, dar în prezent nu mai fac parte din partidul condus de George Simion, în vreme ce Dumitru Coarnă, fost lider de sindicat în MAI, era deputat PSD.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la solicitarea parlamentarilor români, aceștia ar fi prezentat o așa-zisă „poziție de neutralitate” a României.

Totodată, aceștia susțin că i-ar fi propus ambasadorului Kuzmin organizarea unor negocieri de pace la București, în „Casa Poporului”.

Între timp, deputatul Dumitru Coarnă a fost exclus din grupul parlamentar PSD, a anunțat luni, 4 aprilie, liderul grupului social-democraților de la Camera Deputaţilor, Alfred Simonis.

Francisc Tobă s-a alăturat partidului susținut de Liviu Dragnea și condus de Codrin Ștefănescu, Alianța pentru Patrie.

Sursă foto: România Liberă

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/francisc-toba-exclus-din-comisia-de-aparare-din-camera-deputatilor-dupa-intalnirea-cu-ambasadorul-rus/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/francisc-toba-exclus-din-comisia-de-aparare-din-camera-deputatilor-dupa-intalnirea-cu-ambasadorul-rus/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/francisc-toba-exclus-din-comisia-de-aparare-din-camera-deputatilor-dupa-intalnirea-cu-ambasadorul-rus/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW