Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Traian Băsescu ar putea merge în Republica Moldova în contextul războiului

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 1 aprilie 2022

Traian Băsescu a fost invitat în Republica Moldova pentru a vorbi în cadrul unei televiziuni despre situația din Ucraina, a anunțat fostul președinte la Realitatea Plus, vineri, 1 aprilie.

„Voi discuta situația actuală, conflictul din Ucraina. Eu sunt un politician ascultat în Republica Moldova când îmi exprim puncte de vedere. Pentru asta o să am intervenții în mass media”, a transmis Traian Băsescu.

Întrebat despre cum crede că se va termina războiul, fostul șef al statului a spus că Federația Rusă nu va ieși învingătoare.

„E greu de făcut o analiză în câteva minute. În orice caz, Putin a pierdut războiul, chiar dacă va reuși sa ocupe integral regiunile Donețk și Luhansk, pe care nici acum, după 36 de zile de război, armata rusă nu a reușit să le ocupe, chiar dacă va continua ofensiva in Sud, eu cred că nu va reuși să cucerească Odesa.”

Orașul-port Odesa, situat la Marea Neagră, este o ţintă strategică importantă în ofensiva militară rusă, fiind un port vital pentru Ucraina, prin care trec mai multe rute comerciale europene importante. Înaintarea forțelor rusești spre orașul-port Odesa bate însă pasul pe loc.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW