Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Termoenergetica anunță încheierea sezonului de încălzire în București

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 martie 2022

Începând de joi 31 martie, Termoenergetica va începe procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Bucureşti datorită creșterii temperaturilor exterioare.

Potrivit Termoenergetica, oprirea agentului termic pentru căldură este făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimțite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore.

„Măsura este luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 –06.00”, arată reprezentanții Termoenergetica.

Economie la bugetul Primăriei și pentru consumatori

În București sunt 1,12 milioane de clienți racordați la sistemul centralizat de termoficare. Într-un răspuns transmis de Termoenergetica pentru Spotmedia.ro, aceștia au consumat 368.398 gigacalorii. La acea vreme tariful energiei termice era de 505 lei/Gcal, sumă din care clienții casnici achitau 163 lei/Gcal.

Între timp, ca urmare a creșterii prețurilor la gaze naturale, Termoenergetica a majorat la 860 lei/Gcal tariful pentru energia termică, sumă din care, în urma hotărârii de miercuri a Consiliului General, bucureștenii vor plăti 346 lei.

Nu știm cu exactitate cât ar fi fost consumul total în luna aprilie, însă presupunând că acesta ar fi fost similar cu cel înregistrat în luna noiembrie, factura totală pentru încălzire și apă caldă ar fi fost de 316 milioane lei, sumă din care primăria lui Nicușor Dan ar fi trebui să achite circa 200 milioane lei. Restul ar fi fost suportat de cetățeni la tariful majorat, care intră în vigoare de la 1 aprilie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW