Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Virgil Popescu, chemat de USR în Parlament pentru a doua oară / Ministrul a refuzat, invocând programul încărcat

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 martie 2022

Virgil Popescu a refuzat să participe luni, 28 martie, la „Ora Guvernului” din Parlament, unde ar fi trebuit să dea explicații pe tema aprovizionării cu gaze și energie electrică, invocând programul încărcat de la începutul acestei săptămâni. USR îl acuză că „fuge de responsabilitate”, menționând că este a doua solicitare în acest sens refuzată de ministrul Energiei.

Virgil Popescu a fost chemat de parlamentarii USR la „Ora Guvernului”, ce ar fi trebuit să aibă loc luni, 28 martie, începând cu ora 16:00.

Este pentru a doua oară când ministrul Energiei refuză să vină în Parlament și să le explice românilor măsurile lipsite de logică și coerență adoptate prin care doar i-a făcut mai dependenți de gazele rusești, ultima fiind OUG de plafonare a prețurilor în funcție de consumul din anul trecut”, potrivit unui comunicat transmis de USR.

USR îl acuză pe ministrul Energiei că „dă bir cu fugiții din Parlament și fuge de responsabilitatea funcției”, după ce prima chemare la „Ora Guvernului” a fost refuzată pe motiv că a avut un program încărcat.

Virgil Popescu a patentat fuga de răspundere(…)Acum din nou găseşte scuze să nu se prezinte în fața parlamentului. Mai aruncă un OUG care distruge piața de energie şi fuge domnul ministru”, a declarat Cristina Prună, citată în comunicatul USR.

Într-o informare depusă pe 24 martie la Biroul permanent al Camerei Deputaților și pusă luni, 28 martie, pe ordinea de zi, Virgil Popescu a transmis că nu va putea participa la dezbateri întrucât, în perioada 28-30 martie, are o serie de „evenimente importante”.

Ministrul Energiei susține că va avea întâlniri bilaterale cu omologi din SUA, Uniunea Europeană și alte state non-UE „pentru a negocia pentru țara noastră extinderea resurselor și rutelor de aprovizionare cu gaze naturale, precum și reducerea dependenței de Federația Rusă”, potrivit documentului citat.

Pe 28 martie, Popescu se va afla la Praga, unde se va întâlni și cu oficiali ai Departamentului pentru Energie din SUA. Ulterior, pe 29 martie, va participa la masa rotundă Partnership for Transatlantic Energy & Climate Cooperation (P-TECC) Nuclear Energy Working Group, ce se va desfășura tot la Praga.

Totodată, miercuri, ministrul Energiei va fi prezent la „Dialogul Tranziției Energetice Berlin 2022”, unde vor participa mai mulți oficiali europeni.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW