Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Iulian Bulai a cerut sancționarea lui George Simion, după ce liderul AUR l-a tras de urechi în Parlament

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 martie 2022

Iulian Bulai a cerut sancționarea lui George Simion, după ce liderul AUR l-a tras de urechi, săptămâna trecută, în timpul unei ședințe a forului. Solicitarea deputatului USR a fost trimisă luni, 28 martie, la Comisia juridică a Camerei Deputaților. 

În sala de plen a Camerei Deputaților (…) domnul Simion, care se deplasa prin sala de plen, făcând o transmisie în direct pe Facebook, mi-a adresat câteva cuvinte, subsemnatul fiind așezat în banca din sala de plen, apoi m-a agresat fizic, apucându-mă cu degetele de ureche”, se arată în sesizarea formulată de Iulian Bulai și depusă pe 24 martie la Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Totodată, Iulian Bulai susține că „George Simion a înțeles să continue comportamentul nedemn, repetându-mi numele cu un ton disprețuitor”.

Deputatul USR mai arată că manifestările liderului AUR au fost „de un nivel josnic, nesocotind atât regulile generale de comportament în societate cât și dispozițiile din Codul de conduită al deputaților și senatorilor”.

Apreciez că a avut loc o încălcare sancționabilă a eticii și deontologiei parlamentare (…) și consider că este imperios necesară sancționarea deputatului Simion George Nicolae. Este evident că lipsa unei sancțiuni va avea un efect încurajator pentru reiterarea unui astfel de comportament violent și nedemn”, se mai arată în sesizarea lui Iulian Bulai.

VEZI AICI MOMENTUL ÎN CARE GEORGE SIMION ÎL TRAGE DE URECHI PE IULIAN BULAI.

Sursă foto: Captură live Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW