Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: UE trebuie sa găsească un mecanism de implicare în exodul refugiaților din Ucraina

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 24 martie 2022

Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a declarat joi, 24 martie, că Uniunea Europeană trebuie să găsească un mecanism de implicare în exodul refugiaților din Ucraina.

„Ucraina trebuie ajutată mult mai mult decât au făcut până acum țările europene. Uniunea Europeană trebuie, în acest moment, pentru Polonia, România și Republica Moldova, să găsească un mecanism de implicare în exodul refugiaților din Ucraina. Vorbim despre aproape 3,5 milioane de refugiați”, a declarat Ciolacu, joi, la Parlament, după o discuție cu ambasadoarea Franței.

Totodată, Ciolacu a precizat că s-au început „anumite demersuri”, pentru ca președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să susțină un discurs și în Parlamentul României, așa cum a făcut deja în parlamentele altor țări din UE.

Și preşedintele PNL, Florin Cîţu, a confirmat, marţi, că există discuţii privind o posibilă intervenţie video a preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în plenul comun al Parlamentului României, pe modelul deja cunoscut, prin care liderul ucrainean a dat mesaje mai multor ţări, despre situaţia războiului.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW