Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciucă: Săptâmâna viitoare reprezentanţii Comisiei Europene vor veni la Bucureşti

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 22 martie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 22 martie, că săptâmâna viitoare reprezentanţii Comisiei Europene vor veni la Bucureşti. Discuțiile vor viza accesarea fondurilor europene şi aplicarea măsurilor pentru populaţie şi economie, în actualul context.

„Avem nevoie de investiţii, este singura modalitate prin care putem susţine economic şi financiar tot ceea ce ne-am propus în programul de guvernare (…) Lucrăm cu Comisia Europeană, săptâmâna viitoare reprezentanţii Comisiei Europene vor veni la Bucureşti, astfel încât să putem identifica acele liniii prin care putem să accesăm fondurile europene şi să aplicăm măsurile”, a arătat premierul, înaintea ședinței Biroului executiv al PNL.

El i-a mulțumit ministrului de Interne, Lucian Bode, și tutoror celor din MAI, „pentru modul cum și-au făcut treaba”. Prim-ministrul a menționat și faptul că nu a făcut o evaluare a miniștrilor din cabinetul său „care să poate să fie făcută public”.

Despre pachetul de măsuri care să combată criza prețurilor, Ciucă a menționat că în acest moment există la nivelul fiecărui minister analize prin care să poată fi identificate măsurile prin care populația vulnerabilă să fie sprijinită.

El a mai spus că nu vrea să comenteze pe marginea măsurilor, până nu sunt definitivate, pentru că „nu se cade să inducem oamenilor anumite așteptări”.

„Analizăm întreg pachetul, pentru că orice măsură poate să impacteze într-un domeniu anume, trebuie un pachet de măsuri echilibrat”, a subliniat premierul.

Întrebat când vor fi luate aceste măsuri, șeful Executivului a spus că săptămâna viitoare, după discuţia cu Comisia Europeană.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW