Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Acțiune de amploare a Parchetului European în Bulgaria. Fostul premier Boiko Borisov a fost reținut

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 17 martie 2022

Direcția Generală de Combaterea a Criminalității Organizate din Bulgaria efectuează joi, 17 martie, o acțiune de amploare, într-un dosar penal al Parchetului European. Potrivit Novinite.bg, fostul premier Boiko Borissov, fostul ministru al finanțelor Vladislav Goranov, fostul șef al Comisiei parlamentare pentru finanțe Menda Stoianova și consilierul politic al GERB Sevdelina Arnaudova au fost reținuți.

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, efectuează chiar în aceste zile o vizită în Bulgaria, în timpul căreia s-a întâlnit cu prim-mnistrul Kiril Petkov și procurorul-șef al Bulgariei Ivan Gheșev.

Cu o zi în urmă, Kovesi a susținut că Parchetul European lucrează la 120 de dosare ce vizează suspiciuni de utilizare frauduloasă a banilor europeni în Bulgaria.

Conform sursei citate, polițiștii bulgari efectuează percheziții la domiciliile celor vizați de anchetă, urmând să aplice mandate de reținere pentru 24 ore. Ulterior, procurorii delegați europeni vor putea solicita instanței să-i țină în custodie fără a avea de-a face cu parchetul condus de Ivan Gheșev.

Prim-ministrul Kiril Petkov a salutat acțiunea. Într-un mesaj publicat pe Facebook acesta a scris: „Nimeni nu este mai presus de lege”.

Няма никой над закона!

Publicată de Kiril Petkov pe Joi, 17 martie 2022

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW