Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cetățenii ruși au peste 200 de miliarde de dolari în băncile elvețiene

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 martie 2022

Activele cetățenilor ruși, depuse în conturile din Elveția, însumează aproximativ 213 miliarde de dolari, potrivit unei estimări făcute de Asociația bancherilor elvețieni (SBA), relatează Reuters.

SBA estimează că băncile elvețiene dețin între 150 și 200 de miliarde de franci, aproximativ 213 miliarde de dolari, din banii clienților ruși în conturi offshore. Suma prezentată de asociație depășește datele pe care firmele financiare elvețiene au început să le prezinte, de la debutul invaziei Ruse în Ucraina.

Deși Elveția este recunoscută pentru refuzul constant de a dezvălui informații despre clienții care apelează la băncile din țara cantoanelor, datele transmise de SBA vin în contextul în care elvețienii au adoptat la rândul lor sancțiunile impuse Rusiei de către Occident.

Estimările SBA scot la iveală o sumă uriașă, dar aceștia menționează că este doar o mică parte din totalul activelor ținute în conturile băncilor elvețiene.

Activele deţinute de clienţi ruşi au o pondere de o singură cifră în totalul activelor transfrontaliere depozitate la băncile elveţiene”, a precizat SBA, referindu-se la totalul fondurilor depozitate de clienții străini în Elveția.

Ministrul elvețian al Economiei a menționat că nu are date „precise” în legătură cu activele pe care cetățenii ruși le dețin în Elveția.

 Sursă foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW