Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Presa internațională: Negocierile de pace între Rusia și Ucraina ar fi ajuns la un numitor comun

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 martie 2022

UPDATE Podolyak susține că informațiile prezentate de Financial Times ar reprezenta doar punctul de vedere al Federației Ruse.

Știrea inițială

Federația Rusă și Ucraina ar fi început să redacteze un draft al unui posibil tratat de pace, în timpul negocierilor purtate în această săptămână, relatează The Guardian, citând surse Financial Times. Principalele subiecte asupra cărora ar exista un acord ar fi încetarea focului, retragerea trupelor ruse, neutralitatea Ucrainei și interzicerea amplasării bazelor militare străine pe teritoriul țării agresate de Rusia.

În cadrul acordului, ar fi menționat că Ucraina va renunța la ambiția de a adera la NATO și ar promite că nu va găzdui baze militare străine pe teritoriul său, susțin sursele citate de FT.

Consilierul președintelui ucrainean, Mykhailo Podolyak, a transmis că orice tratat de pace între Ucraina și Federația Rusă ar include cerința ca trupele ruse să se retragă de pe teritoriul ucrainean, în special din zonele din Sud, de la Marea Azov și Marea Neagră, dar și din teritoriile din Estul și Nordul capitalei Kiev.

Delegațiile celor două țări au discutat, începând de luni, pe tema unui posibil tratat de pace ce ar cuprinde 15 puncte.

Consilierul Kremlinului, Dmitry Peskov, a transmis că „este prea devreme” pentru a discuta despre un potențial acord de pace între Kiev și Moscova.

Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 97710 additional Information to that Topic: mainnews.ro/presa-internationala-negocierile-de-pace-intre-rusia-si-ucraina-ar-fi-ajuns-la-un-numitor-comun/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW