Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ministrul ucrainean de Externe a cerut încetarea focului la întâlnirea cu omologul rus

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 10 martie 2022

Întâlnirea de joi, 10 martie, dintre ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, și omologul său rus, Serghei Lavrov, care a avut loc în Turcia (Antalya), s-a încheiat fără a se ajunge la un acord privind coridoarele umanitare pentru evacuarea civililor sau încetarea focului.

Kuleba a declarat după întâlnire că a evocat perspectiva stabilirii unui coridor umanitar pentru a permite civililor să fugă din orașul asediat Mariupol, dar „din păcate, ministrul Lavrov nu a fost în măsură să se angajeze în acest sens”, relatează CNN.

Într-o conferință de presă care a urmat scurtei întâlniri, Kuleba a declarat că a fost abordată și problema unei încetări a focului timp de 24 de ore pentru „a rezolva cele mai urgente probleme umanitare”, dar oficialul din Ucraina a punctat că „nu a fost făcut niciun fel de progres” în această privință, „deoarece se pare că există alți factori de decizie pentru această chestiune în Rusia”.

În schimb, Kuleba a menționat că cele două părți au convenit să continue eforturile pentru „a căuta o soluție la problemele umanitare de pe teren” și a adăugat că este pregătit să se întâlnească din nou „în acest format dacă există perspective pentru discuții substanțiale și pentru căutarea de soluții”.

La rândul său, Lavrov a declarat că Moscova nu este interesată să justifice acțiunea din Ucraina.

„Nu suntem interesați să justificăm acțiunea din Ucraina, nu vrem militarizarea Ucrainei pentru ca NATO să poată să-și aducă sisteme de rachete care să ne vizeze teritoriul, nu vrem să vedem un trend continuu în Ucraina cu batalioane care mărșăluiesc când aceste unități sunt antrenate pentru a comite acte teroriste, vrem o Ucraină neutră”, a punctat ministrul rus.

Despre sancțiunile impuse Rusiei, el a menționat că „din punct de vedere economic, ne vom descurca, ne-am mai descurcat cu greutăți, de data asta vă asigur că vom ieși din această criză”, a dat el asigurări.

Foto: Twitter/ @canakkalege1

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/ministrul-ucrainean-de-externe-a-cerut-incetarea-focului-la-intalnirea-cu-omologul-rus/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/ministrul-ucrainean-de-externe-a-cerut-incetarea-focului-la-intalnirea-cu-omologul-rus/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW