Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Eugen Teodorovici insistă să rămână la guvernare

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 28 august 2019 Etichete: , ,

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a transmis, miercuri, un mesaj foștilor parteneri de la ALDE care au ales să plece din coaliția de guvernare.

Teodorovici susține că decizia celor de la ALDE s-a făcut din calcule politice ieftine.

„Renunțarea, în general, echivalează cu acceptarea neputinței, dar este o opțiune individuală. Însă renunțarea la o demnitate publică obținută în baza unui vot de încredere echivalează cu un act de lașitate. Nu poți renunța la guvernare pentru un târg sau un calcul politic ieftin. Guvernarea nu este un simplu act de prezență sau de complezență. Este pricepere, voință și stăruință și, mai ales, asumare. De aceea voi insista să guvernăm și nu să stăm la guvernare.

CONTEXT

Călin Popescu Tăriceanu, lider ALDE, a anunțat luni că partidul pe care îl conduce va intra în opoziție „cu tot ceea ce presupune acest lucru”. Până acum, doar 3 miniștri din cei patru au renunțat la funcțiile deținute în Executiv. Tăriceanu nu a vorbit însă nimic despre ceilalți membri de partid care au fost numiți politic în diverse instituții ale statului: secretari de stat, șefi de agenții și nici despre Avocatul Poporului.

„Guvernarea nu poate să rămână în reperele defensive, nu putem să cauționăm măsuri care nu au bază corectă, ca OUG 114, unde am avertizat asupra efectelor negative. Nu putem să mergem mai departe cu construcții bugetare care nu au cum să funcționeze. Coaliția a funcționat slab, defectuos”, a motivat Călin Popescu Tăriceanu decizia de a își retrage miniștrii din Guvern.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW