Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Estimare a serviciilor de intelligence din SUA: Rusia a pierdut până la 4.000 de militari de la declanșarea războiului

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 martie 2022

Agențiile de intelligence americane estimează între 2.000 și 4.000 numărul soldaților ruși care au fost uciși în primele două săptămâni ale invaziei din Ucraina, probabil mai mare decât numărul americanilor uciși în războiul de 20 de ani din Afganistan, scrie NBCNews.

Generalul Scott Berrier, directorul Agenției de Informații pentru Apărare, a declarat, în timpul unei audieri la nivel mondial în fața Comisiei de Informații a Camerei Reprezentanților, marți dimineață, că analiștii acordă încredere scăzută acestor cifre, care bazează în principal pe informații din surse deschise, ce poate însemna relatări de presă și rețele de socializare.

Oficialii ucraineni estimează în jur de 11.000 de militari ruși care ar fi fost uciși de la declanșarea războiului, în vreme ce în singurul bilanț rus, publicat în urmă cu o săptămână, este recunoscută pierderea a 498 de militari.

Cu toate acestea, estimarea agențiilor de intelligence americane de scoate în relief costul ridicat pe care Federația Rusă îl plătește deja pentru un conflict pe care directorul Serviciului Național de Informații Avril Haines, în aceeași audiere, l-a numit „un șoc pentru ordinea geopolitică cu implicații pentru viitor pe care abia începem să le înțelegem”. Se estimează că 2.448 de militari americani au fost uciși în două decenii de război în Afganistan, potrivit Associated Press.

Sursa foto: FREE Photo Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW