Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cine este polițistul din Caracal destituit pentru legături cu clanurile interlope. Rădoi: O parte din întâlnirile clanului Oacă aveau loc în barul lui

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 30 august 2019 Etichete: , , ,

Cazul dispariției celor două tinere din Caracal a scos la lumină legăturile dintre autoritățile din oraș și clanurile interlope. Dan Dumitrescu este un polițist destituit recent de conducerea Poliției Române după ce, în urmă cu câteva luni, procurorii DIICOT au făcut percheziții la locuința lui într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie, acesta fiind suspectat de legături cu un cunoscut clan din Caracal, Oacă. Unul dintre cei care l-au reclamat este o altă persoană controversată din oraş, Remus Rădoi.

Rădoi: Are legături cu clanul Oacă

„El este unul dintre cei reclamați de mine că avea legături cu clanul Oacă. Este membru activ. Avem dovezi că a consumat droguri, mă refer la cocaină, cu clanul Oacă și cu două dintre victime”, a declarat Remus Rădoi.

Omul de afaceri, cunoscut drept rival al clanului Oacă, a făcut mai multe plângeri, în perioada aprilie-mai 2019, la DIICOT, acuzând mai mulți polițiști că oferă protecție rivalului său.

„Reiese din dosar și din plângerile depuse că cel puțin una dintre victime a mers la el cu intenția de a depune o plângere pentru că i se cerea o taxă de protecție. Dumitrescu i-a spus atunci că ar fi mai bine să plătească o „taxă de protecție” decât să se certe cu clanul. Asta s-a întâmplat în februarie și pot proba. Am înregistrări. Persoanele respective au fost duse de mine la DIICOT să depună plângere”, povestește Rădoi.

„L-am cunoscut. E foarte duplicitar, interesat de bani, era un polițist interlop. Facea lobby pentru aceste grupări împreună cu alți colegi de-ai lui.

Ne-am cunoscut din punct de vedere operativ pentru că trebuia să pun întrebări pentru a înțelege ce fac ei și cum acționează. După ce a aflat că lucrez pentru DIICOT a venit la mine să mă întrebe „dacă am ceva personal cu el, dacă m-a supărat vreodată și că de ce eu am dat date despre domnia sa, că vrea să fim prieteni”. Eu i-am spus că în opinia mea un polițist trebuie să fie de partea legii și că dacă a trecut de acea linie pentru mine nu mai este polițist, este adversar”, a mai spus Rădoi.

Rădoi: Interlopii se întâlneau în barul lui Dumitrescu

Conform declarației sale de avere din 2018, Dan Dumitrescu deține un apartament de 83mp și o mașină Audi, ambele cumpărate. În realitate, Rădoi spune că polițistul mai are un bar, o casă și un spațiu comercial de obiecte funerare.

Barul care I-ar aparţine lui Dumitrescu este poziționat într-o zonă centrală și este cunoscut ca „333”. Acolo membrii clanului Oacă s-ar întâlni frecvent.

„O parte din întâlnirile clanului aveau loc în barul lui. Acolo, în barul, lui a avut o petrecere cu toată poliția Caracal la care am participat și eu, că nu mă feresc să spun. Interesul meu era informativ”, a mărturisit Rădoi.

Conform declarației sale de avere, Dumitrescu are și un credit ipotecar de 33.000 de euro contractat în 2007, scadent în anul 2032. Polițistul nu și-a declarat veniturile pe anul 2017.

Dan Dumitrescu, vizat de DIICOT într-un dosar de proxenetism și cămătărie

Agentul Dumitrescu a fost destituit din poliție întrucât numele său apare într-un dosar de proxenetism și cămătărie.

„Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de ”comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”, faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare.

Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție”, explică IGPR.

În luna aprilie, procurorii DIICOT au efectuat 32 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie.  Printre acestea se afla și Dan Dumitrescu, polițist în cadrul Serviciului Rutier, care lucra la acea vreme în cadrul poliției de proximitate Caracal.

„În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea ar fi acordat împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, ar fi recurs la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate. De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/cine-este-politistul-din-caracal-destituit-pentru-legaturi-cu-clanurile-interlope-radoi-o-parte-din-intalnirile-clanului-oaca-aveau-loc-in-barul-lui/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/cine-este-politistul-din-caracal-destituit-pentru-legaturi-cu-clanurile-interlope-radoi-o-parte-din-intalnirile-clanului-oaca-aveau-loc-in-barul-lui/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/cine-este-politistul-din-caracal-destituit-pentru-legaturi-cu-clanurile-interlope-radoi-o-parte-din-intalnirile-clanului-oaca-aveau-loc-in-barul-lui/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW