Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


OUG: cartelele pre-pay vor putea fi cumpărate doar pe baza unui act de identitate de la 1 ianuarie 2020

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 27 august 2019 Etichete: , ,

Guvernul a aprobat, marți, ordonanța de urgență prin care cartelele pre-pay vor putea fi cumpărate numai pe baza unui act de identitate. Prin această măsură se urmărește reducerea numărului apelurilor false la 112. De asemenea, în acest fel, stabilirea apelantului dar și localizarea acestuia se vor face mult mai rapid. 

Potrivit deciziei Guvernului, de la 1 ianuarie 2020, furnizorii de servicii de telefonie mobilă pre-plătite sunt obligaţi să colecteze datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM care va beneficia de respectivele servicii, iar de la 1 septembrie 2020 nu se va mai putea vinde o cartelă SIM fără să fie prezentate actele de identificare ale utilizatorilor.

Furnizorii de telefonie mobilă vor fi obligați să furnizeze numele posesorului de cartelă pre-pay doar la solicitarea serviciului 112.

Ordonanța de Guvern va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020, iar de la 1 septembrie 2020 nu se va mai putea vinde o cartelă SIM fără să fie prezentate actele de identificare ale utilizatorilor. Cei care au deja cartele prepaid au 8 luni la dispoziţie pentru a transmite datele de identificare.

Totodată, prin acest act normativ sunt stabilite sancţiuni mult mai mari pentru alertarea falsă a autorităților. Cei care sună la 112 și alertează inutil autoritățile

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW