Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ședință de Guvern cu demisiile miniștrilor ALDE pe masă

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 27 august 2019 Etichete: , ,

Guvernul Dăncilă va avea, marți, prima ședință după ce ALDE a anunţat că părăsește coaliția. Miniștrii ALDE de la Mediu, Relația cu Parlamentul și Energie își vor depune azi demisiile. Singurul ministru de la ALDE care rămâne în Guvern este Ramona Mănescu, de la Externe. Ea a depus jurământul pe data de 25 iulie, are doar o lună în cabinetul Dăncilă și a decis să rămână în Executiv, deși Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că o va da afară din partid. 

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat, în această dimineață, că va renunța la portofoliul din cabinetul Dăncilă și se va întoarce în Parlament.

„Demisia mea… bineînţeles că astăzi, după şedinţa de Guvern, o s-o prezint doamnei premier. O să fie depusă la Secretariatul General al Guvernului. Viaţa continuă şi fără a fi ministru. Sunt bucuroasă, în schimb, că, în perioada de mandat, am putut să duc la îndeplinire sarcinile date, conform aprobării fostei coaliţii de guvernare PSD-ALDE, pe programul de guvernare. Am urmărit îndeaproape să le putem face, dar am făcut şi foarte multe lucruri în afara programului de guvernare”, a spus Gavrilescu.

Întrebată ce va face în continuare, ea a spus că va rămâne parlamentar ALDE.

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, a anunțat și el că va pleca din Guvern. Și el se va întoarce in Parlament, unde este senator. Viorel Ilie este acuzat de DNA  pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, in timpul exercitării funcției ministeriale. Cererea de urmărire penală a DNA a fost însă blocată la votul din Parlament.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni seară, că reprezentanţii formaţiunii au decis să renunţe la continuarea guvernării împreună cu PSD. În plus, el a anunţat că ALDE va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW