Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România trimite echipamente și muniție de 3 milioane de euro în Ucraina UPDATE Mesaj de mulțumire din partea armatei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 februarie 2022

UPDATE Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la începutul ședinței de guvern de duminică, 27 februarie, că, în total, materialele și echipamentele pe care le trimitem în Ucraina depășesc 3 milioane de euro.

Acestea constă în căști de protecție, veste antiglonț, muniție, alimente, apă și medicamente în valoare totală de peste 3 milioane de euro”, a punctat prim-ministrul.

UPDATE Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis duminică, 27 februarie, un mesaj de mulțumire Guvernului de la București, pentru ajutorul oferit în contextul războiului.

„Forțele Armate ale Ucrainei sunt recunoscătoare poporului, președintelui, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Apărării și Forțelor Armate ale României pentru asistența militară și pentru susținerea suveranității, integrității teritoriale a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional, inclusiv cu Crimeea”, a transmis armata ucraineană pe Facebook.

Știrea inițială

România va dona echipamente de protecție balistică și muniție în valoare de aproximativ 2 milioane de euro Armatei Ucrainei, pentru a face față invaziei ruse, a transmis Ministerul Apărării duminică, 27 februarie.

Este vorba de 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV, pe lângă „elemente de muniție”, arată MApN.

Transferul de echipamente constituie un element de sprijin logistic necesar eforturilor Ucrainei de respingere a agresiunii Federației Ruse, declanșată asupra teritoriului ucrainean în data de 24 februarie”, potrivit Ministerului Apărării.

NATO a anunțat vineri că statele Aliate vor trimite echipamente militare pentru a veni în ajutorul Armatei Ucrainei, după ce Federația Rusă a început invazia pe 24 februarie.

Una dintre cele mai importante ajutoare în acest sens vine din Germania, țară care, până sâmbătă, nu permitea trimiterea de echipamente militare în zonele de conflict.

Cancelarul Olaf Scholz a anunțat că țara pe care o reprezintă va trimite 1.000 de arme anti-tanc și 500 de rachete Stinger în Ucraina.

Este de datoria noastră să ajutăm Ucraina să se apere împotriva armatei invadatoare a lui Putin”, a scris Scholz, pe Twitter.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW