Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primarul orașului Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 24 februarie 2022

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat joi, 24 februarie, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Decizia nu este definitivă.

„Condamnă inculpatul C.C. – la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. (…) Interzice inculpatului exercitarea, pe o durată de 4 ani, cu titlu de pedeapsă complementară, începând cu data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a ocupa funcţia de primar. (…)

Interzice inculpatului exercitarea, cu titlu de pedeapsă accesorie, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri până la data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a aceloraşi drepturi a căror exercitare a fost interzisă cu titlu de pedeapsă complementară”, se arată în decizia magistraților.

Așadar, odată ce decizia devine definitivă, Cherecheș nu va mai avea voie să ocupe funcţia de primar.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Foto: Facebook/ Cătălin Cherecheș

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW