Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, după ieșirea ALDE de la guvernare: Pentru noi este o decizie de neînțeles. Au abandonat responsabilitatea guvernării

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 26 august 2019 Etichete: ,

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat că PSD trebuie să continue guvernarea, chiar dacă ALDE a decis să părăsească Executivul.

„În urma deciziei ALDE de a abandona responsabilitatea guvernării, am vrut să discut cu fiecare președinte din organizație, să vedem opinia din teritoriu, astfel încât la sfârșit să putem avea o decizie a acestui forum statutar. Colegii au susținut că trebuie să continuăm guvernarea, avem responsabilitate față de cei care ne-au acordat votul în 2016, avem responsabilitate pentru implementarea programului de guvernare, o responsabilitate pe care ne-am sumat-o împreună cu ALDE, dar iată că trebuie să ducem mai departe aceste lucruri doar noi, Partidul Social Democrat.

Este foarte important pentru noi ce se întâmplă cu România, dincolo de interesele politice, dincolo de deciziile politice, avem responsabilitatea de a asigura stabilitate pentru țara noastră și de a deține promisiunile în fața românilor. Vom continua guvernarea, vom implementa în continuare programul de guvernare, iar în eventualitatea în care ALDE mâine a decis ca miniștrii lor să-și dea demisia, vom numi miniștri interimari.”, a spus Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a mai spus că decizia ALDE este de neînțeles.

„Pentru noi este o decizie de neînțeles din partea ALDE, am încercat să vedem ce stă în spatele acestei decizii, pentru că nu putem vorbi de o restructurare, de un nou program de guvernare, acest program de guvernare este programul cu care am venit în fața românilor împreună. Înțelegeam dacă este vorba despre o candidatură, înțelegeam dacă ieșea din coaliție pentru a-l susține pe Călin Popescu Tăriceanu, dar vedem că nici acest lucru nu s-a întâmplat, important este ce facem de acum încolo și ceea ce putem face pentru Romania și pentru români.”, a declarat Viorica Dăncilă.”, a mai spus Viorica Dăncilă,

 

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW