Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O nouă ședință a coaliției de guvernare. PNL va propune prelungirea măsurii de compensare a facturilor – SURSE

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 februarie 2022

Liderii coaliției de guvernare PSD, PNL și UDMR se întâlnesc marți, 22 februarie, pentru a discuta mai multe economică. Surse liberale au precizat pentru Mainnews.ro că, în cadrul discuțiilor reprezentanții partidului vor propune prelungirea pentru luna aprilie a măsurii de compensare a facturilor la energie, menită să atenueze șocul creșterii tarifelor. 

Liberalii vor propune și un așa-numit pact energetic până în anul 2026, prin care anual o sumă fixă să fie investită în acest sector.

PNL pune condiții pentru a accepta reducerea accizelor la carburanți

O altă măsură discutată va fi reducerea la jumătate a accizelor pentru carburanți, propusă de PSD. Conform acelorași surse, liberalii vor susține aceste scăderi, însă doar dacă estimările pozitive ale ministrului social-democrat al finanțelor, Adrian Câciu, se adeveresc.

Cîțu își va prezenta propunerile cu impact bugetar major

Pe de altă parte, liberalii vor veni și cu alte propuneri. Este vorba despre reducerea TVA, de la 19% la 17%, și a Contribuției pentru Asigurări Sociale (CAS) de la 25% la 20%.

Un calcul grosier ne arată că reducerea reducerea CAS de la 25 la 20% ar costa bugetul asigurărilor sociale 17 miliarde lei anual, în vreme ce reducerea TVA– de la 19% la 17% -, ar avea un impact de aproape 10 miliarde lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW