Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cu guvernarea aflată sub semnul întrebării, ministrul Transporturilor anunță disponibilizări la TAROM și la CNAIR

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 26 august 2019 Etichete: , ,

Cu guvernarea aflată sub semnul întrebării, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, anunță disponibilizări la TAROM dar și la CNAIR. Peste 300 de angajați la departamentele comercial, achiziţii şi economic de la TAROM își vor pierde locurile de muncă în perioada imediat următoare. 

„La Tarom, Consiliul de Administraţie a aprobat restructurarea şi modificarea organigramei pentru mai multe direcţii, cu precădere de la direcţia comercială, direcţia de achiziţii şi direcţia economică. I-am spus doamnei director al Tarom că misiunea este grea, trebuie să uite de trecutul pe care îl are în Tarom, să nu fie implicată emoţională, pentru că altfel nu va face nimic”, a spus Răzvan Cuc, într-o conferință de presă.

Potrivit ministrului Transporturilor, la Tarom, sunt mult mai multe persoane care nu își justifică locul de muncă. El nu exclude o restructurare masivă a companiei care anul trecut a avut pierderi.

„Să vedem şi ce facem la departamentul tehnic. Din cei aproximativ 470 de angajaţi de la tehnic, o parte dintre ei nu lucrează la întregul potenţial. Şi atunci cred că ar fi indicat să facem un centru de profit separat, se se întreţină tehnicul singur, din contracte de reparaţii de aeronave ale altor companii, nu doar Tarom. Veniturile de la terţe companii sunt în scădere. Cred că trebuie dat un imbold să lucreze cu cât mai multe companii”, a declarat ministrul Cuc.

Disponibilizări la CNAIR – există mult personal „balast” spune ministrul Transporturilor

Disponibilizări sunt anunțate și la CNAIR unde, potrivit ministrului Cuc, sunt multe posturi de conducere dar și mulți alți angajați care trebuie să plece.

„Avem foarte multe posturi de conducere, avem foarte mulţi oameni care teoretic se pricep foarte mult, dar dorinţa mea e să văd că se pricep şi la implementarea proiectelor, dar este şi mult balast şi trebuie să luăm decizii radicale”, a mai spus şeful de la Transporturi.

TAROM și CNAIR sunt două dintre instituțiile despre care s-a afirmat în spațiul public că au mulți angajați „pe pile” și că există o întreagă rețea a salariaților care sunt rude.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/cu-guvernarea-aflata-sub-semnul-intrebarii-ministrul-transporturilor-anunta-disponibilizari-la-tarom-si-la-cnair/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 72988 additional Info on that Topic: mainnews.ro/cu-guvernarea-aflata-sub-semnul-intrebarii-ministrul-transporturilor-anunta-disponibilizari-la-tarom-si-la-cnair/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/cu-guvernarea-aflata-sub-semnul-intrebarii-ministrul-transporturilor-anunta-disponibilizari-la-tarom-si-la-cnair/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW