Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Macron a vorbit aproape 2 ore cu Putin / Ministrul ucrainean de Externe vrea sancțiuni împotriva Rusiei acum

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 februarie 2022

UPDATE Vladimir Putin i-a reiterat lui Emmanuel Macron „intenţia de a-şi retrage trupele” din Belarus „la finalul exerciţiilor în desfăşurare”, a transmis biroul liderului francez.

„Va trebui să verificăm acest lucru, pentru că poate lua puţin timp, constatând în acelaşi timp că declaraţiile autorităţilor belaruse”, care au afirmat că trupele ruse vor rămâne, „nu coincid cu afirmaţiile preşedintelui Putin”, scrie Agerpres.

Știrea inițială

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a discutat duminică, 20 februarie, cu omolgul său rus, Vladimir Putin, despre situația din Ucraina, într-un ultim efort de a evita o invazie rusă în această țară, potrivit președinției franceze. Acum, Macron poartă discuții și cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit Times of Israel.

Convorbirea Macron-Putin, care a durat 105 minute (o oră și 45 de minute), a avut loc la două săptămâni după ce Macron a mers la Moscova pentru a-l convinge pe Putin să nu trimită în Ucraina trupelele pe care le-a desfășurat la granița comună.

Convorbirea reprezintă „ultimele eforturi posibile și necesare pentru a evita un conflict major în Ucraina”, conform Palatului Élysée.

Între timp, purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dmitri Peskov, a declarat astăzi că „nu are rost ca Rusia să atace pe cineva”.

„Vă îndemnăm să vă puneţi întrebarea: ce rost are ca Rusia să atace pe cineva? Vă reamintim că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni de-a lungul istoriei sale. Şi Rusia, care a supravieţuit atâtor războaie, este ultima ţară din Europa care vrea să vorbească, chiar să pronunţe cuvântul război”, a susținut Peskov, într-un interviu pentru postul de stat Rossia 1, citat de News.ro.

În schimb, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că este timpul ca Occidentul să pună în aplicare cel puţin o parte din sancţiunile pe care le-a pregătit împotriva Rusiei.

„Este timpul să acționăm. Spun în mod oficial că există toate motivele pentru a pune în aplicare cel puțin o parte din sancțiunile pregătite împotriva Rusiei, acum”, a declarat Kuleba, citat de The Guardian.

Declarația lui Kuleba a fost făcută la Conferința de Securitate de la Muchen, la scurt timp după ce Rusia și Belarus au anunțat o prelungire a exercițiilor militare în apropierea granițelor ucrainene, liderii occidentali avertizând asupra unei invazii rusești iminente, în timp ce confruntările se intensifică în estul Ucrainei.

Foto: Emmanuel Macron / Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW