Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Lista prețurilor plafonate la polițele RCA, în funcție de vârsta șoferilor și mașini

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 februarie 2022

Ministerul Finanțelor a pus în transparență decizională proiectul de act normativ pentru plafonarea prețurilor la polițele RCA, pentru o perioadă de șase luni de zile, prețul de referință fiind stabilit de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Actul normativ stabilește tarifele de primă maxime aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule și de tramvaie.

Potrivit proiectului, tarifele de primă maxime se aplică în cazul contractelor anuale încheiate după intrarea în vigoare a hotărârii și, având în vedere faptul că asigurările RCA sunt obligatorii, comisioanele de distribuție se limitează la maximum 5% din prima brută încasată.

„Tarifele de primă maxime se stabilesc pentru clasa de bonus/malus B0. În funcție de istoricul de daună al asiguratului, societățile de asigurare RCA aplică clasa de bonus/malus în care se încadrează acesta, conform prevederilor legale.

Depășirea nivelului maxim al tarifului de primă prevăzut în anexă de către societățile de asigurare RCA constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 50.000 lei”, mai prevede hotărârea, între altele.

Iată prețurile:

ANEXĂ PROIECT Lista prețurilor plafonate ale RCA, în funcție de vârsta șoferilor și mașini

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect, pot fi transmise la adresa de e-mail: publicinfo@mfinante.gov.ro, până în data de 28 februarie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW