Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tribunalul București a suspendat planurile urbanistice zonele pentru sectoarele 2, 4 și 5

By Diochetanu Andreea , in Justitie Politic Stirile zilei , at 18 februarie 2022

Tribunalul București a suspendat planurile urbanistice zonele (PUZ) pentru sectoarele 2, 4 și 5, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vineri, 18 februarie. 

Potrivit edilului, toate cele 5 PUZ-uri „abuzive de sector sunt acum stopate”.

„Ținând cont că planurile urbanistice ale sectoarelor 3 și 6 fuseseră deja anulate definitiv de Curtea de Apel, asta înseamnă că, prin decizii ale instanțelor, toate cele 5 PUZ-uri abuzive de sector sunt acum stopate și nu-și mai pot produce efectele negative asupra bucureștenilor. (PUZ sector 1 nu apucase să fie emis de precedenta administrație, dar era construit tot împotriva interesului public, dovadă că avizul de mediu pentru acest PUZ a fost anulat în instanță)”, a explicat edilul într-o postare pe Facebook.

CITEȘTE ȘI Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 3 a fost anulat definitiv de instanță

PUZ Sector 5, prin care 70 hectare de spații verzi ar fi fost desființate, anulat de instanță

El a felicitat Ecopolis, organizația neguvernamentală care a inițiat litigiul în urma căruia au fost suspendate cele 3 PUZ-uri de sector menționate.

„Acest ONG a făcut ceea ce trebuia să facă (și n-a făcut!) Inspectoratul de Stat în Construcții – adică a apărat interesul public. Reamintesc că am trimis către acest Inspectorat, încă din iulie anul trecut, un raport care conține 23 de motive de nelegalitate privitoare la PUZ-urile de sector, dar în mai bine de jumătate de an nu s-a făcut nicio verificare în legătură cu aspectele semnalate.

Vreau aici să combat din nou fake-news-ul că Bucureștiul ar fi blocat din punctul de vedere al construcțiilor. Fals! Anul trecut în București s-au emis 249 de autorizații de construire, deci în Capitală se poate construi și se emit în continuare autorizații de construire, dar cu respectarea legii. Avem acum la PMB o Comisie Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, care permite elaborarea de PUZ-uri profesioniste, care respectă interesul public”, conchide postarea din mediul online.

Foto: Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW