Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea și-a angajat nașa de cununie pe funcție de conducere în Ministerul Familiei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 februarie 2022

Alina Tarcevschi, nașa de cununie a cuplului Gabriela Firea – Florentin Pandele, a fost numită joi, 10 februarie, pe o perioadă de șase luni, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, în funcția de secretar general în Ministerul Familiei, în fruntea căruia se află fina sa. Informația a fost publicată de ziarul Libertatea și verificată de Mainnews.ro în surse deschise. 

Alina Tarcevschi a lucrat alături de Gabriela Firea în perioada 2009 – 2011 în cadrul trustului Intact, deținut de Dan Voiculescu. În 2010, Alina Tarcevschi, alături de soțul său, angajat al STS, i-au nășit pe Gabriela Firea și Florentin Pandele.

Între 2011 și 2013, Alina Tarcervschi s-a ocupat de gestionarea relației cu presa în cadrul Instituției Prefectului Ilfov, unde Florentin Pandele avea relații extrem de bune la vremea respectivă.

Gabriela Firea a adus-o alături de ea la Primăria Capitalei, în 2016, la scurt timp după preluarea mandatului, inițial pe post de consilier personal. Ulterior, Alina Tarcevschi a ajuns în funcția de director adjunct în cadrul Administrației pentru Consolidări, de unde a fost demisă de Nicușor Dan. Acesta a mai lucrat, tot în perioada în care Primăria Capitalei a fost condusă de Gabriela Firea, la două companii municipale – „Dezvoltare Durabilă” și „Consolidări” – dar și în două ADI-uri – Termoenergetica și Iluminat Public.

În ultima sa declarație de avere, publicată în noiembrie 2020, Alina Tarcevschi menționează o datorie de 11.000 euro către Gabriela Firea.

Conform CV-ului, nașa cuplului Firea – Pandele a absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW