Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CSM a dat aviz pozitiv pentru proiectul de desființare a SIIJ

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 11 februarie 2022

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dat vineri, 11 februarie, aviz pozitiv pe proiectul de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), așa numita Secție Specială (SS). Au fost 11 voturi pentru.

În cadrul ședinței de plen, 5 magistrați au anunțat că vor da aviz negativ pentru proiectul ministrului Justiției, Cătălin Predoiu. Aceștia au argumentat că proiectul nu propune desființarea Secției, ci, mai degrabă, reorganizarea acestei structuri.

Cei care au anunțat că votează împotrivă sunt judecătoarea Gabriela Baltag, care a și precizat că a susținut Secția Specială și o va susține în continuare, judecătorul Mihai Bălan, judecătoarea Evelina Oprina, procurorul Florin Deac și procurorul Cristian-Mihai Ban.

Main News a transmis, LIVE, cele mai importante declarații de la ședința de plen a CSM.

Aflat la al treilea mandat în fruntea Ministerului Justiției, Cătălin Predoiu a anunțat, pe 15 ianuarie, că proiectul pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost finalizat și că, după ce va fi aprobat de Guvern, va fi trimis în Parlament.

MAI MULTE DETALII PE TEMA PROIECTULUI PENTRU DESFIINȚAREA SIIJ, AICI: ANALIZĂ | Vom avea sau nu SIIJ 2.0? Magistrat: Partea negativă este că dosarele nu se întorc și la parchetele specializate

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW