Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică: La cât de infecțioasă este tulpina OMICRON, în luna mai vom atinge imunitatea de grup

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 ianuarie 2022

România va atinge rata de imunizare de grup în luna mai, însă nu datorită vaccinării, care stagnează, ci numărului extrem de mare de infectări la care se va ajunge din cauza contagiozității extrem de ridicate a tulpinii Omicron, prognozează Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca.

Pe lângă decese, îmbolnăviri severe și sufocarea sistemului sanitar, scăparea de sub control a transmiterii tulpinii Omicron ar putea avea și efecte pozitive. Într-o scurtă analiză publicată pe pagina personală de Facebook, expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș arată că, până în mai 2022, în România va fi atinsă imunitatea de grup, asta datorită imunizării naturale a populației.

„Rata de vaccinare de la noi o știm, dar nu știm care este rata de imunizare naturală (infecții anterioare) – numărul de decese de la noi va depinde în mare măsură de rata de imunizare naturală cel mai probabil că până în luna mai vom atinge nivelul de imunitate de grup prin vaccinare și imunizare naturală, la cât de infecțioasă este tulpina Omicron = ne vom putea relua viața (dacă nu apare o tulpină nouă)”, a explicat Răzvan Cherecheș.

vedeți în grafic cum creșterea numărului de cazuri noi nu s-a corelat cu numărul de decese în regiunea Gauteng din…

Publicată de Razvan Chereches pe Miercuri, 5 ianuarie 2022

 

Valul al cincilea a debutat

Valul al cincilea al pandemiei de coronavirus a debutat oficial în România, iar tendințele sunt îngrijorătoare. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri, 5 ianuarie, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 4.893 de cazuri de COVID-19 și 30 de decese, dintre care șase anterioare.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW