Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


86 de persoane implicate într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism/ 10 tinere, exploatate sexual în Germania și Belgia, timp de 3 ani

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 5 octombrie 2019 Etichete: , ,

86 de persoane au fost aduse la audieri, joi, la DIICOT, fiind vizate într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism. 10 românce au fost exploatate sexual în Germania și Belgia, timp de 3 ani, proxeneții obținând de pe urma acestora peste 330.000 euro.

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, 8 percheziții domiciliare pe raza teritorială a județelor Călărași și Brăila, la locuințele a 5 suspecți.

Rețeaua de proxeneți a fost constituită în 2016 și acționa pe raza județelor Călărași și Brăila.

Cei în cauză recrutau tinere prin metoda „loverboy”, le propuneau să meargă în străinătate promițându-le un viitor împreună, însă fetele erau obligate să se prostitueze.

Din 2016 până în prezent 10 tinere au fost exploatate sexual pe teritoriul Belgiei și al Germaniei. Banii câștigați de pe urma lor erau transferați în țară, prin sisteme de transfer rapid, suma atingând aproximativ 333 742 euro

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri, acte de proprietate, sume de bani și bijuterii din aur.

La sediul DIICOT urmează să fie aduse la audieri 86 de persoane.

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW