Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


80 de angajați ai Serviciilor Publice de Ambulanță, infectați cu Covid-19/ 269, în izolare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: ,

Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România a anunțat, luni, că 80 de angajați ai Serviciilor Publice de Ambulanță sunt confirmați cu virusul Covid-19.

„Situaţia centralizată a angajaţilor privind starea de sănătate şi riscul de îmbolnăvire la această dată este: personal confirmat pozitiv cu COVID-19 – 80, personal izolat – 269”, anunță federația, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, necesarul de echipamente individuale de protecție corespunzătoare sunt la limită pentru anumite echipaje medicale de urgență „fără a avea posibilitatea de a asigura echipamentul complet corespunzător pentru toate echipajele operative, indiferent de cazurile la care intervin”.

„Avem situaţii în unele judeţe în care se asigură echipamentele de protecţie individual doar la unii membri din echipaj, astfel apare riscul de expunere a membrilor din echipaj la care nu li se asigură echipamentul complet. Solicităm sprijinul Guvernului, Ministerului Sănătăţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă judeţene şi autorităţilor locale, cât şi persoanelor juridice şi persoanelor fizice care au posibilitatea de a ajuta”, se mai arată în comunicatul semnat de Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW