Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


8 românce și 9 moldovence, forțate să se prostitueze în România și Olanda. Grupare de proxeneți formată din români și olandezi, destructurată

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

O echipă comună de anchetă formată din polițiști și procurori români și olandezi au lucrat împreună pentru destructurarea unei grupări de proxeneți care, în ultimii 4 ani au recrutat și forțat 8 românce și 9 moldovence să se prostitueze.

Luni și marți, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii BCCO au descins în 6 locații de pe raza municipiilor Iași, Piatra Neamț și Bârlad. Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite și ridicate, telefoane mobile și suma de 5880 euro și alte înscrisuri.

În 2015, 3 cetățeni români și alți 3 cetățeni olandezi au constituit un grup infracțional organizat care recrutau tinere cu scopul de a le obliga să se prostitueze în România și Olanda.

În ultimii 4 ani, rețeaua de proxeneți a recrutat peste 8 tinere românce și alte 9 tinere, cetățeni ai Republicii Moldova. Tinerele erau bătute, amenințate și șantajate să se prostitueze în bordeluri clandestine care funcționau în locuințele închiriate de către membrii grupării.

În urma acțiunii, doi români au fost reținuți în Olanda și Belgia, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de migranți, angajare ilegală, spălare de bani, amenințare, vătămare corporală, viol și lipsire de libertate intenționată.

“Autoritățile olandeze efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de migranți, angajare ilegală, spălare de bani, amenințare, vătămare corporală, viol și lipsire de libertate intenționată.
În cauză cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale”, transmit procurorii DIICOT.

sursa foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW