Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Încep interviurile pentru șefia marilor parchete. 8 candidați se luptă pentru conducerea Parchetului General

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 14 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Astăzi încep interviurile pentru șefia marilor parchete ale României,  marți și miercuri fiind zilele destinate pentru cei opt candidați care aspiră să conducă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, precizează că procedurile sunt transparente și îi felicită pe cei care și-au asumat responsabilitatea de a candida. 

„Este o procedură transparentă, facem mai mult decât ne cere legea, dar am optat pentru această manieră de a desfășura interviurile pentru a da încredere că încercăm să evaluăm toate fațetele profesionalismului, echilibrului, capacității de a conduce sisteme publice ale candidaților, cooptând în comisia de interviu mai specialiști care să vină cu întrebări din diverse unghiuri de abordare în funcție de profesiile lor, în funcție de specializările lor, astfel încât să am o imagine cât mai completă asupra calităților pe care le au candidații înainte de a lua decizia eventuală de propunere.(…) Eu aș vrea să-i felicit pe toți cei care și-au asumat această responsabilitate de a candida, este un semn pozitiv, este un semnal de interes față de profesia lor. Important este adecvarea la funcţie. Dincolo de stăpânirea tehnicilor profesionale, forţa, echilibrul, viziunea de ansamblu, toate trebuie luate în considerare”, a spus Cătălin Predoiu la sediul Ministerului Justiţiei.

Cine candidează pentru șefia Parchetului General

Opt candidați urmează să fie intervievați, marți și miercuri, de ministrul Justiției.

Pentru conducerea Parcetului ÎCCJ s-au înscris Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT, Răzvan Horaţiu Radu, Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Sorin Săndel Vasilache.

Fiecare candidat are la dispoziție 30 de minute pentru susținerea interviului. Încă 60 de minute vor fi alocate pentru sesiunea de întrebări și răspunsuri.

Interviurile pentru  funcția de procuror-șef al DNA, programate joi

Joi vor urma să fie audiați candidații pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție. La această funcție aspiră Călin Nistor, Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu şi Ionuţ Botnaru.

Candidații pentru conducerea DIICOT, intervievați vineri

Pe 17 ianuarie, vineri, sunt programate interviurile pentru şefia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). La acest concurs s-au înscris 5 candidați, respectiv Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea, Daniel Horodniceanu.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/8-candidati-se-lupta-pentru-conducerea-parchetului-general-incep-interviurile-pentru-sefia-marilor-parchete/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/8-candidati-se-lupta-pentru-conducerea-parchetului-general-incep-interviurile-pentru-sefia-marilor-parchete/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 14949 more Info on that Topic: mainnews.ro/8-candidati-se-lupta-pentru-conducerea-parchetului-general-incep-interviurile-pentru-sefia-marilor-parchete/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *