Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


60 kilograme de substanță găsite la traficanții de substanţe dopante / 12 inculpați au fost arestați preventiv

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 10 mai 2024

12 inculpați au fost arestați preventiv vineri, 10 mai, într-un dosar de trafic internaţional de substanţe dopante. Materia primă era adusă din China şi India şi era prelucrată într-o fabrică ilegală din Argeş. Peste 29.000 de coletea au fost livrate în România şi în străinătate, prin firme de curierat.

La percheziții au fost identificate și ridicate peste 4 tone de substanțe, cutii (de ordinul miilor) ce conțin substanțe lichide, fiole cu substanță lichidă, aproximativ 60 kilograme de substanță albă solidă, aparat de vidat, mașini de etichetat, role conținând etichete, cântare, pungi cu substanță pulverulentă de diferite culori, comprimate, seringi, recipiente din sticlă ce conțin steroizi lichizi, recipiente din sticlă și plastic ce conțin substanțe lichide, cutii de carton ce conțin recipiente din sticlă și plastic, ustensile și obiecte de uz farmaceutic și casnic, aparate de filtrat sau umplut recipiente, saci cu substanțe pulverulente, bidoane cu substanțe lichide, sumele de 1.797.547 lei, 33.285 euro, 1.200 dolari, 1.500 CHF și 430 GBP, înscrisuri, ceasuri de lux , 7 autoturisme a căror valoare depășește 600.000 euro.

Acuzațiile procurorilor

„Liderul grupului a asigurat organizarea, finanțarea, aprovizionarea cu materie primă și utilaje (din China și India), retribuția membrilor, coordonarea și controlul activităţilor infracţionale, iar membrii grupului infracțional din eșalonul de execuție s-au ocupat de transportul materiei prime la o fabrică clandestină situată în județului Argeș, producerea substanțelor dopante cu grad de mare risc, depozitarea acestora, predarea către curieri și încasarea sumelor de bani aferente livrărilor efectuate.

Din datele rezultate în urma cercetărilor a reieșit că prin intermediul mai multor societăți controlate de membrii grupului, care aveau contracte de prestări servicii cu firme de curierat au fost livrate peste 29.000 de colete conținând astfel de substanțe pe teritoriul României, iar alte 200 au fost exportate în diferite țări”, explică procurorii.

Din investigațiile efectuate a rezultat că suma spălată de grupul infracțional organizat se ridică la aproximativ 2,1 milioane euro.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW