Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


51 de persoane, printre care și un polițist, trimise în judecată de DNA în dosarul „fabricii de permise” de la Suceava

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 8 ianuarie 2024

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au finalizat cercetările și am trimis în judecată 51 de persoane, printre acestea administratori ai unor școli de șoferi, instructori auto, dar și un polițist în ancheta privind „fabrica de permise” de la Suceava. 

Potrivit procurorilor, polițistul Alexandru Gabor ar fi făcut parte din gruparea condusă de fostul șef de la Serviciul Permise Suceava, Radu Obreja, și de un alt agent, Gheorghe Perijoc, cea care se ocupa cu fraudarea examenelor practice pentru obținerea permisului de conducere.

„Ca membru al grupului, inculpatul Gabor Alexandru, având în vedere calitatea sa de agent examinator, ar fi avut ca sarcină promovarea de către unii candidați a examenelor practice, prin crearea unor situații favorabile acestora (alegerea unui traseu cu un grad redus de dificultate, urmărirea deficitară a modului de comportare, evaluarea nereală a comportamentului în trafic etc.). Aceste demersuri ar fi avut ca urmare evitarea punerii în situații de dificultate a candidaților și creșterea punctajului obținut de către aceștia, cu consecința directă a promovării examenului practic”, arată DNA.

Conform anchetatorilor, polițistul ar fi primit în total de la 66 de candidați peste 15.000 euro pentru a-i ajuta să treacă examenul auto. Alături de el au fost trimise în judecată alte 50 de persoane, printre care administratori ai unor școli de șoferi și instructori auto.

Acesta este cel de-al șaselea dosar privind „fabrica de permise” de la Suceava trimis în judecată de DNA. Au fost deferiți instanței și capii grupării, Radu Obreja și Gheorghe Perijoc, în mai multe dosare penale. Aceștia sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat și luare de mită în formă continuată. 

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW