Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


50 de percheziții în Brașov, Constanța și București: Deconturi ilegale de 2,5 milioane de lei pentru găzduirea ucrainenilor

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 13 iunie 2024

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat joi 50 de mandate de percheziție domiciliară în Brașov, Constanța și București și 6 ordonanțe de ridicare silită de înscrisuri în Brașov.

Potrivit polițiștilor, la data de 13 iunie 2024, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în aplicare 50 de mandate de percheziție domiciliară (46 în județul Brașov, 2 în județul Constanța și 2 în municipiul București) și 6 ordonanțe de ridicare silită de înscrisuri (în județul Brașov).

Activitățile se derulează în vederea completării probatoriului într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Acțiunea de astăzi are drept scop identificarea și ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri, date electronice, evidențe personale, medii de stocare, etc.) fiind cercetată activitatea întreprinsă de 29 de persoane fizice, care, în perioada martie 2022 – martie 2023, în baza unor documente ce ar fi conținut date nereale, ar fi solicitat de la 14 instituții, din județul Brașov, decontarea a 2.565.540 de lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea corespunzătoare a 1.529 de persoane găzduite (cetățeni ucraineni).”, potrivit unui comunicat transmis de Poliția Română.

De asemenea, este vizată activitatea a 9 instituții publice, din județul Brașov, în legătură cu modalitatea în care și-au îndeplinit responsabilitățile, care le reveneau în conformitate cu dispozițiile O.U.G. nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

La finalizarea activităților, 10 persoane vor fi conduse la sediul organelor de cercetare penală, pentru audieri.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW