Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


5.000 de lei amendă pentru tatăl copilului care a venit la școală cu o armă airsoft

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 12 mai 2023 Etichete: , ,

Tatăl copilului din municipiul Constanța care a venit la școală cu o armă de tip airsoft (neletală) a fost amendat cu 5.000 de lei, pentru că nu a asigurat corespunzător arma, notează News.ro. Pușca a fost confiscată de polițiști.

Potrivit polițiștilor, arma era nefuncțională și fără muniție.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tatăl minorului ar fi deţinut la domiciliu arma de tip airsoft (neletală şi nesupusă autorizării), nefuncţională, de agrement şi fără muniţie, pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător, încălcând prevederile art. 61 din Legea 295/2004. Astfel, acesta a fost sancţionat contravenţional, conform art. 130, alin. 1, lit. d, din Legea 295/2004, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Totodată, s-a aplicat sancţiunea complementară a ridicării armei în vederea confiscării, conform art. 130, alin. 2, lit. c, din Legea 295/2004”, a transmis IPJ Constanţa, conform sursei citate anterior.

Context

Poliţiştii Secţiei 5 din Constanța au fost sesizaţi joi, 11 mai, prin apel la 112, de către directorul Şcolii Generale nr. 33 „Anghel Saligny”, despre faptul că un copil de 7 ani, elev al şcolii, ar fi introdus, în incinta unităţii de învăţământ, o armă.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a declarat, conform News.ro, că elevul de şapte ani a adus arma în curtea unităţii de învăţământ miercuri, 10 mai, în jurul orei 17:00, când acesta nu avea cursuri, dorind să se joace cu alţi colegi, iar aceasta i-a fost luată de către profesorul de sport şi încuiată într-un cabinet.

Poliţia a fost anunţată în cursul zilei de joi de către directorul unităţii de învăţământ, atunci când a aflat despre armă.

Sursa foto: News.ro.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW