Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


48 de migranţi, printre care cinci minori, ascunşi într-un automarfar, au fost prinși când încercau să iasă ilegal din ţară

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 31 iulie 2020 Etichete: ,

Polițiștii de frontieră de la Nădlac II- Csanadpalota au găsit, ascunși în interiorul unui automarfar condus de un cetățean turc, 48 de cetățeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt și Palestina care încercau să iasă ilegal din țară. Printre ei se aflau şi cinci copii.

”În data de 31.07.2020, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 35 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz cu semiremorca marca Tirsan, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta mărfuri diverse, având ca destinaţie Franţa”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Poliţiei de Frontieră.

Cu ocazia controlului de frontieră, s-a descoperit că sigiliul vamal aplicat este deteriorat, iar poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra mijlocului de transport.

”Astfel, aceştia au descoperit în compartimentul marfă, ascunse în spatele unor cutii, 48 de persoane, din care 38 de bărbaţi, cinci femei şi cinci minori. În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina. Minorii au vârste cuprinse între un an şi 17 ani, iar adulţii între 18 şi 52 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei”, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferul automarfarului, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini ascunşi în camion.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW