Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


47 de români plănuiesc să candideze la alegerile locale din Italia

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 mai 2022

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat miercuri, 18 mai, că 47 de cetățeni români au primit adeverințele necesare pentru a-și înscrie candidatura la alegerile locale din Italia, ce vor avea loc în luna iunie.

Dintre cei 47 de cetățeni români, rezidenți în Italia, 39 sunt femei și 8 sunt bărbați, a precizat AEP.

„Adeverințele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidențelor autorităților române, solicitanții nu au nicio interdicție în ceea ce privește exercitarea drepturilor electorale și nici nu se află sub incidența unei hotărâri judecătorești definitive prin care să fi fost condamnați la pierderea drepturilor electorale”, se mai arată în comunicatul AEP.

Candidaturile celor 47 de români trebuie să fie aprobate și de instanțele italiene pentru a putea intra în cursa electorală.

Primul tur al scrutinului este programat pe 12 iunie, urmând ca cel de-al doilea tur să aibă loc pe 26 iunie, notează Ansa.it.

Cetățenii din 1.000 de localități, printre care 26 de capitale provinciale, sunt chemați la urne. Printre cele mai mari orașe se numără Genoa, Palermo, Frosinone, Monza, Parma, Piacenza, Verona, Taranto, Padua sau Messina.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW