Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


46 de răniți în urma exploziilor de la Crevedia / Doi pompieri, transferaţi la Bruxelles

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 26 august 2023 Etichete: ,

Guvernul a transmis, sâmbătă noapte, că 46 de pacienţi au fost internaţi în urma exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, opt dintre aceştia fiind intubaţi. Mecanismul european va fi folosit pentru toţi cei intubaţi, în primul rând. Doi pompieri, intubaţi şi internaţi la Spitalul Floreasca, vor fi transportaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul Militar din Bruxelles.

România va activa Mecanismul de protecție civilă al UE pentru transferul în străinătate al răniților în explozia de la Crevedia, a anunțat premierul Ciolacu.

Situația victimelor la acest moment: Spitalul Bagdasar – 11 pacienți (3 intubați), Universitar – 4 pacienți – Spitalul de Arși – 4 pacienți (1 intubat), Spitalul Floreasca – 27 pacienți (4 intubați).

„Avem disponibile, în momentul de faţă, circa 60 de paturi de terapie intensivă unde eventualii pacienţi pot ajunge (…) Precizarea făcută de domnul prim-ministru Marcel Ciolacu este corectă, avem nevoie de coordonare, este realizată la nivelul MAI. Partea de asistenţă medicală o vom coordona, iar împreună vom decide în funcţie de starea pacienţilor, transferul lor în străinătate, pe baza Mecanismului de Protecţie Civilă care va fi activat în momentul în care ştim exact care este numărul de victime, care este starea lor şi care necesită un tratament în secţii de Mari Arşi care depăşeşte capacitatea din acest moment din România. Este vorba de o situaţie specială, de o tragedie şi facem tot ceea ce este necesar cu profesionalism, fără niciun fel de rabat încât oamenii să se simtă în siguranţă”, a declarat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Digi24.

Comentarii