Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


43 ani de metrou în București: Metrorex organizează „Ziua Porţilor Deschise”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 noiembrie 2022 Etichete: ,

Sâmbătă, 19 noiembrie, se împlinesc 43 ani de la deschiderea metroului în București. Cu acest prilej, Metrorex organizează „Ziua Porţilor Deschise”, eveniment în cadrul căruia călătorii sunt așteptați să descopere cum funcţionează Dispeceratul Central, situat în stația Piaţa Unirii 1.

Pe 19 noiembrie 1979, din Depoul Ciurel, primul tren de metrou intra în circulaţie pe cei 8,1 km ai primului tronson al Magistralei I. Tronsonul avea șase staţii (Semănătoarea, Grozăveşti, Eroilor, Izvor, Piaţa Unirii, Timpuri Noi) şi un depou.

Astăzi, lungimea reţelei de metrou a municipiului Bucureşti se întinde pe 78 km cale dublă, distribuiţi pe 5 magistrale, 63 de staţii cu 190 de căi de acces şi șase depouri.

Persoanele care doresc să participe la „Ziua Porţilor Deschise” vor beneficia de un tur ghidat în locul de unde se coordonează atât circulaţia trenurilor de metrou, cât şi activităţile adiacente, inclusiv lucrările din timpul nopţii.

„Ziua Porților Deschise” la metrou

Dispeceratul Central al Metrorex funcţionează în permanenţă de 43 de ani, având o importanţă deosebită în siguranţa circulaţiei metroului bucureştean.

Persoanele cu vârsta de peste 14 ani vor putea intra în Dispecerat în baza cărţii de identitate. Din motive de securitate, accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane, fără a fi permisă intrarea cu bagaje voluminoase (rucsacuri, genţi) şi obiecte interzise. Copiii vor veni însoţiţi de adulţi.

Compania menţionează că intrarea se face pe calea de acces din Piaţa Constituţiei a staţiei Unirii 1. Dispeceratul Central se află la nivel vestibul, lângă Casieria Specială Elevi-Studenţi.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW