Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


40 de kilograme de metamfetamină găsite într-un camion, condus de un cetățean bulgar

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 24 mai 2024

Poliţiştii de frontieră au depistat, joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat Vidin, într-un camion condus de un cetăţean bulgar aproximativ 40 de kilograme de metamfetamină.

Potrivit autorităților, în data de 23.05.2024, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat Vidin, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, un cetățean bulgar în vârstă de 52 de ani.

Acesta circula pe ruta Bulgaria–Germania și transporta sticlă.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul cabinei, disimulate în capitonaj, mai multe cutii de plastic (caserole) în care se afla o substanță solidă sub formă de cristale.

În urma inventarierii au fost descoperite 40 cutii din material de plastic ce conțineau cantitatea totală de aproximativ 40 kg de substanță, în valoare de aproximativ 8 milioane lei.

În aceeași zi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea șoferului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

         

 

Foto: Poliția de Frontieră

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW