Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


33 de nave de marfă încărcate cu aproximativ 700.000 de tone de cereale au părăsit Ucraina de la începerea războiului

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 august 2022

719.549 de tone de produse alimentare au părăsit Ucraina în urma acordului negociat de Organizația Națiunilor Unite (ONU), Turcia, Ucraina și Federația Rusă la sfârșitul lunii iulie pentru a debloca porturile maritime ucrainene, a declarat Ministerul Agriculturii din Ucraina, notează The Guardian

Astfel, Centrul Comun de Coordonare din Turcia, care monitorizează implementarea acordului, a estimat cantitatea totală de cereale și produse alimentare exportate din trei porturi ucrainene de la Marea Neagră, de când a fost încheiat acordul, la 719.549 de tone.

Pe lângă navele care au părăsit deja Ucraina, Ministerul Agriculturii a precizat că alte 18 nave sunt în present încărcate sau aşteaptă permisiunea de a părăsi porturile ucrainene.

Ministerul a mai menţionat că exporturile de cereale ucrainene ar putea ajunge la 4 milioane de tone în august, comparativ cu cele 3 milioane de tone în luna iulie.

Potrivit datelor Consiliului Internațional pentru Cereale, Ucraina a fost al patrulea cel mai mare exportator de cereale din lume în sezonul 2020/21, exportând 44,7 milioane de tone. 

CITEȘTE ȘI: VIDEO Primul tren cu cereale din Ucraina a intrat în România pe linia cu ecartament larg, redeschisă după 22 de ani

Foto: Inquam Photos / Tudor Costache

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW