Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


30 de români, repatriați din Liban și Iordania cu o cursă aeriană specială operată de Tarom

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Fara categorie Stirile zilei , at 7 mai 2020 Etichete: , , , ,

MAE informează că, joi dimineață, a fost facilitată revenirea în țară a 30 de cetățeni români aflați în Republica Liban și în Regatul Hașemit al Iordaniei. 

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul dimineții de astăzi a fost facilitată revenirea în țară a 20 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Liban și a 10 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Hașemit al Iordaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne”, anunță MAE.

Cu această ocazie s-a întreprins și revenirea în țara de origine a nouă cetățeni libanezi, cinci cetățeni iordanieni și a unui cetățean etiopian care erau rezidenți în România. De asemenea, a fost posibilă facilitarea repatrierii și a trei cetățeni bulgari și a trei cetățeni sârbi.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Beirut-Amman-București.

De asemenea, cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București – Beirut, au fost repatriați și 91 de cetățeni ai Republicii Liban, care se aflau pe teritoriul României.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *