Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


30 de percheziții domiciliare într-un dosar de contrabandă cu țigări / Zeci de persoane duse la audieri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie , at 4 iunie 2020 Etichete: , ,

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, 32 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Caraș-Severin, Timiș și Arad la mai multe persoane care fac parte dintr-o grupare infracțională specializată în contrabanda cu țigări.

“În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2019, pe raza municipiului Reșița și orașului Bocșa s-au constituit două grupări infracționale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera contrabandei cu ţigări. Scopul membrilor grupărilor era obţinerea de câştiguri mari prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din municipiul Reșița și orașul Bocșa”, arată procurorii DIICOT.

Gruparea acționa pe mai multe paliere și încerca constant să găsească surse noi de aprovizionare, convenabile ca preţ.

“Pe întreaga perioadă a monitorizării celor două grupuri infracţionale, s-a constatat un caracter de permanență al actelor infracţionale, o ritmicitate şi un mod de lucru care atestă clar că actele infracționale nu erau spontane, rezultatul unor decizii singulare, de moment, ci rezultatul unor înţelegeri prealabile şi a unor cutume formate pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale”, conform procurorilor.

Piața de țigări de contrabandă din Reşiţa şi Bocşa era acoperită aproape în întregime de cele două grupări infracţionale.

“Ambele grupări infracţionale funcţionau pe acelaşi schelet, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderul grupului, un palier de aprovizionare format din surse de pe raza judeţelor Arad şi Timiş şi transportatori, şi un alt palier, de distribuţie en-detail, existând elemente comune între cele două grupări infracţionale organizate atât la nivel de aprovizionare, cât şi la nivel de distribuţie stradală”, transmite DIICOT.

În total, de la membrii grupului au fost confiscate peste 400.000 țigarete de contrabandă, cu o valoare de peste 240.000 de lei.

Un număr de 30 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Caraș-Severin.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate suma de peste 100.000 de euro, în lei și valută, țigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, care ar fi deținută ilegal și substanțe susceptibile a fi droguri de mare risc.

sursa foto: Poliția Română

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/30-de-perchezitii-domiciliare-intr-un-dosar-de-contrabanda-cu-tigari-zeci-de-persoane-duse-la-audieri/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/30-de-perchezitii-domiciliare-intr-un-dosar-de-contrabanda-cu-tigari-zeci-de-persoane-duse-la-audieri/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *