Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


3 militari americani uciși și peste 20 de răniți într-un atac cu dronă în Iordania / Reacția lui Joe Biden

By Preda Maria , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 28 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Trei militari americani au fost uciși și cel puțin douăzeci au fost răniți într-un atac cu dronă în cursul nopții asupra unui mic avanpost american din Iordania, Tower 22, marcând astfel prima dată când trupe americane au fost ucise de focuri inamice în Orientul Mijlociu de la începutul războiului din Gaza, relatează CNN. Președintele american Joe Biden acuză trupele militante susținute de Iran pentru tragedie și declară că cei respobsabili vor fi trași la răspundere.

Uciderea a trei americani la Turnul 22 din Iordania, în apropiere de granița cu Siria, reprezintă o escaladare semnificativă a unei situații deja precare în Orientul Mijlociu. Până vineri au avut loc peste 158 de atacuri împotriva forțelor americane și de coaliție în Irak și Siria, deși oficialii au descris tirul constant de drone, rachete și rachete ca fiind fără succes, deoarece, în mod frecvent, nu au provocat răni grave sau daune infrastructurii.

Nu este clar de ce apărarea aeriană nu a reușit să intercepteze drona, care pare să fie primul atac cunoscut asupra Turnului 22 de când au început atacurile asupra forțelor americane și de coaliție la 17 octombrie. Forțele americane de la avanpost se află acolo ca parte a unei misiuni de consiliere și asistență cu Iordania.

Oficialii americani au declarat în repetate rânduri că nu doresc ca tensiunile din ce în ce mai mari din Orientul Mijlociu în timpul luptelor dintre Israel și Hamas să se extindă într-un război regional, conform sursei citate.

Atacul vine la două săptămâni după ce oficialii au încercat să limiteze războiul din Gaza

Atacul cu dronă din cursul nopții asupra unei baze militare americane din Iordania – care a ucis primii membri ai serviciilor americane în Orientul Mijlociu de la începutul războiului din Gaza – vine după săptămâni de eforturi ale oficialilor pentru a evita un conflict regional mai amplu.

Joe Biden acuză trupele militante susținute de Iran

Astăzi, inima Americii este grea. Noaptea trecută, trei membri ai serviciilor americane au fost uciși – și mulți au fost răniți – în timpul unui atac cu drone fără pilot asupra forțelor noastre staționate în nord-estul Iordaniei, în apropiere de granița cu Siria”, a declarat președintele american Joe Biden.

Președintele SUA, Joe Biden, a promis că cei responsabili de moartea a trei membri ai serviciilor americane într-un atac cu drone care a avut loc în timpul nopții asupra unui mic avanpost american din Iordania vor fi trași la răspundere și a acuzat grupurile militante susținute de Iran pentru tragedie.

El i-a numit „patrioți” pe cei trei membri ai serviciului căzuți la datorie, lăudându-le curajul și exprimându-și durerea, numindu-l „un atac josnic și complet nedrept”.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW