Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


28 de români care lucrează la o firmă din Olanda, depistați cu coronavirus / MAE s-a autosesizat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , ,

Un număr de 28 de cetățeni români care lucrează la o companie de prelucrare a cărnii din provincia olandeză Gelderland, au fost diagnosticați cu coronavirus. Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că s-a autosesizat.

Românii depistați pozitiv se află în acest moment în carantină, starea lor de sănătate fiind una bună, niciunul dintre ei având simptome specifice coronavirusului.

“Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Haga, s-a autosesizat prompt ca urmare a informațiilor apărute în cursul zilei de ieri în mass-media locală, referitoare la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor persoane din provincia olandeză Gelderland, lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii, printre care se regăsesc și 28 de cetățeni români. Conform datelor preliminare, obținute de la angajator, cei 28 de cetățeni români confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 au fost plasați în carantină. Starea de sănătate a acestora este bună, toți fiind asimptomatici”, transmite MAE.

Reprezentații misiunii diplomatice încearcă să obțină informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate.

Serviciul de Sănătate Publică olandez monitorizează constant situația celor bolnavi, fiind vizitați zilnic de către medici.

Conform MAE, cetățenilor români le sunt asigurate toate condițiile de cazare și masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât aceștia se vor afla în carantină.

Românii sunt cazați în niște spații care sunt folosite de regulă pentru vacanțe.

Până în prezent, la Ambasada României la Haga nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în cauză sau din partea membrilor de familie ai acestora.

Ambasada României la Haga menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu angajatorul cetățenilor români.

sursa foto: dutchreview.com

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW